Tuesday, 21 June 2011

MADARASAH WASATIYAH

Memanjatkan tinngi kesyukuran kepada Allah Taala kerana manhaj wasatiyah telah mula diterima oleh kerajaan dan sebahagian tokoh ilmuan Malaysia.

ustaz Zaharudin pun menubuh madrasah wasatiyah untuk di dalam manhaj ini. ini menunjukan manhaj ini menggambarkan manhaj Islam yang sebenar. kita mahu setiap umat Islam diperkenlkan manhaj ini suapaya kefahaman mereka terhadap agama dan kehidupan akan bertambah baik.

Bersyukur kepda Ilahi manhaj yang kita telah mengajak orang ramai kepadanya mula berkembang. Saya sendiri mula membaca kefahaman di surau Pusat Dakwah
Alor Setar dam membaca buku2 Al qaradawi di banyk tempat kerana ingin mengembang madrasah Al qradawi dan wasatiyah,

Saya dan sahabat-sahabat saya masih istiqamah ini menyebar fahaman ini . Di Kolej Insaniah kita mempounyai anak murid Dr Qaradawi Dr Rejab Abu Milih bekas mufti Islam Online juga cuba mengerakkan pemikiran Imam Qaradawi yang kita kasihi.

Mudah-mudahan usaha untuk mengerakan pemikiran Imam Qaradwi akan berjaya dibentuk diinsaniah, insyalah kita ke arah itu, kita mahukan pendakwah2 akan cuba membaca pemikiran imam Qaradawi supaya kita selalu bertambah maju kedepan dengan izin Allah Taala.

mudahan selepas ini penulisan akan diteruskan dengan lebih lancar selepas lama berhenti. Amin. kalau siapa2 yang ada tajuk nak cadang bolehlah cadang dsini untuk kita huraikan yang termampu.

11 comments:

Muhammad Warouq bin Qamar said...

akhirnya blog abg wat kita di update juga. keh keh. alhamdulillah sekarang ni manhaj wasatiyyah ni dah banyak diterima dan diperkenalkan. ana penah dengar kawan2 rapat sekolah dulu sebut pasal ni (pemikiran wasatiyyah). terkejut ana sebab tak sangka diorang pun tau.

rugi la ana tak rajin2 ikut ustawat ngajar dulu. isk..

dabei said...

salam..Robbana yusahhil Ust..doakan kami dipermudahkan urusan di sini. Dah nak masuk musim panas ni teringat kelas Ust dulu2.. Mg dpt juga kami manfaatkan masa berbaki yg ada ni...

avatar said...

betul betul betul salamm kenal yaaa ana aang if you want know about me pleas come to my blog
http://aangaang-avatar.blogspot.com/

Fauwaz Fadzil said...

waruk, antalah orang terawal join wasatiyah kita buat kt rumah iqbal. apa cerita pengajian, bila nk balik kawin ni,

oh nat, lama tk dgr berita, insyallah mudahan kita semua istiqamah. terinagt pengajian kat rumah kamu, sedih2

MEPEACEYOU said...

http://musicevolutioninfo.blogspot.com/

shahanara said...

beautifulblog.

Mohd Ismail Hj.Mohamood said...

ASSALAMULAIKUM, apa yang akhi perjuangkan adalah betul cuma tak boleh tonjolkan fikrah dr.al qordhawi secara taasub keran islam itu tulen dan agung. sebaliknya perjuangan fikrah islamiah yang sahih dan ambillah hujahnya daripada dr.alqardhawi sebaai rujukan bersama yang lain.

loans12 month said...

This post is really nice. Few months back I applied for an unsecured loan on a website and they provided that loan to me shortly with a lower rate of interest. They have an special offer for bad credit people. They provide 3 month payday loans people also.If you are also interested in an payday advance loan please apply here at- payday loans london.

shabir said...

Now officially launched even in Europe, this opportunity exploded the American and Canadian Market in the last 2 years!

jiulin said...

t-shirts etc. by this label Franklin Marshall are thought to be very comfortable. Abercrombie Fitch clothing is deemed as a performer in their clothing line. the north face outlet The clothes and accessories from Abercrombie Fitch clothing focus urbanity and lifestyleMoncler Jackets couture.

abigail said...

burberry bolsas
chanel bolsas
chloe bolsas
sac louis vuitton 2012
louis vuitton soldes
sac louis vuitton soldes
sac louis vuitton
porte cles louis vuitton
boucle chanel
dior bolsas
sac dolce gabbana
sac guess 2012
sac gucci
tee shirts armani hommes
tee shirts burberry femmes
tee shirts chanel femmes
sac guess
dolce gabbana bolsas
burberry tasche
chanel tasche
fendi bolsas
Christian Louboutin Soldes
Christian Louboutin 2012
chaussures Christian Louboutin
gucci bolsas
guess bolsas
dior tasche
sac a main
lunettes de soleil
chaussures louis vuitton
porte cles chanel
bracelet louis vuitton